Met spijt in het hart moeten we jullie laten weten dat de 44e editie van het Brosella festival niet kan plaatsvinden.
We bereidden verschillende scenario’s voor en hoopten tot het laatste moment aan deze moeilijke beslissing te kunnen ontsnappen. Maar in deze tijden van onzekerheid en na de overheidsmaatregelen die deze week zijn aangekondigd, is annuleren de enige optie.

Natuurlijk hopen wij ook dat de situatie begin juli zal versoepelen, maar we kunnen het risico niet nemen. Wij wensen u, ons trouwe publiek, onze toegewijde vrijwilligers, onze partners en iedereen die ons festival steunt, veel moed toe.

Het annuleren van deze editie is een harde klap voor ons team en voor al onze vrijwilligers die zich elk jaar met zoveel positieve energie inzetten om van ons festival zo’n bijzonder onderdeel van de Brusselse zomer te maken.

Maar bovenal zal deze aflassing onvermijdelijk financiële gevolgen hebben, niet alleen voor onze vzw, maar ook voor alle artiesten die er zouden optreden. We proberen nu al, zo goed als we kunnen, oplossingen te vinden om hen te ondersteunen Vooral voor onze lokale artiesten. Ook zal dit zware gevolgen hebben voor onze partners en leveranciers.

We keken er erg naar uit om het nieuwe programma te presenteren, dat zoals elk jaar bestaat uit nationale en internationale artiesten, maar ook uit veelbelovende jonge lokale talenten. We waren zo blij jullie in juli weer, voor het 44ste jaar op rij, te kunnen ontmoeten in het prachtige groentheater in Osseghempark!

Laten we deze positiviteit behouden en elkaar volgend jaar weer ontmoeten!

Het mooie is wel dat we nu 2 keer zoveel tijd hebben om een nòg mooiere editie van ons prachtige, kleine festival te bedenken.
In tussentijd sturen we jullie allemaal al onze moed en steun toe.

Zorg voor jezelf en de mensen rondom u!

Van harte,

De Vrienden van Brosella

– – –

Brosella staat voor twee verenigingen zijnde “De Vrienden Van Brosella vzw” en “Les Amis De Brosella asbl”
De artistieke doelstellingen van de verschillende activiteiten van Brosella zijn nog steeds:
een bijdrage leveren aan een positief imago van folk en jazz in de breedste zin:

  • door het stimuleren en promoten van muzikanten en groepen – gevestigde waarden zowel als jong/nieuw talent
  • door het aanbieden van podia waar muzikanten zoveel mogelijk de kans krijgen in optimale respectvolle omstandigheden op te treden tegen een eerlijke vergoeding
  • door (creatie)projecten op te zetten (zowel productief als receptief) met zowel gevestigde waarden als jong talent
  • en door het aantrekken en enthousiasmeren van een breed, divers en multicultureel publiek voor het folk en jazz genre door het aanbieden van diverse activiteiten met een attractief, gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma

De activiteiten van Brosella zijn:

Brosella Festival

.Brosella.

Magische muziek in het park • Brussel • Juli

Het Brosella Festival bekijkt folk en jazz bewust breed, vanuit een enthousiast Brussels en hedendaags standpunt. Iedereen is welkom op dit (bijna) gratis zomers feest onder de bomen aan de voet van het Atomium.

Lees verder hier of direct naar de festival website klik hier.

Djangofolllies

.Brosella.

Celebrating the Gypsy Jazz Master • January

Achter het label “Djangofolllies” schuilt een festival dat Django Reinhardt wil eren als gegoten. Voor Reinhardt was muzikant zijn immers geen baan, maar een manier van leven, een manier om andere muzikanten te ontmoeten en de wereld te ontdekken, een manier om “joie” te brengen in “vivre”.

Lees verder hier of direct naar de festival website klik hier.

Kristal Klaar

.Brosella.

Sparkling Student Performances • 2019/2020

Kristal Klaar is een origineel concept waarmee jonge muziekstudenten geconfronteerd kunnen worden met een “echt” publiek in het
gezelschap van professionele muzikanten.

Recente berichten

18.000 Bezoekers - De 43e editie van Brosella Festival was een fijn feest! 18.000 gelukkige, vreedzame mensen genoten samen van dit mooie zomerfeest vol magische muziek en gelukzaligheid. Dankjewel, fijne bezoekers voor het delen van de positieve en vredige sfeer, voor de aandacht en het respect voor de artiesten. En ook aan onze vele geweldige vrijwilligers, die het […]

DAY – 1 - Our volunteers are being briefed for tomorrow. We are still looking for volunteers, mainly for evening shifts. If you like the festival atmosphere, laughs, and are willing to join a bunch of friendly music lovers, head to the info point when you arrive at our festival and sign up!

Volg Brosella op Facebook, Twitter of Instagram, en deel onze berichten naar hartenlust.

Wens je vrijwilliger te zijn op onze volgende editie van het festival, zend ons een mailtje. Wij houden u verder op de hoogte.