Kristal Klaar – Virtuoos Vocaal

header-image

Kristal Klaar – Virtuoos Vocaal

De stem is universeel, iedereen heeft ze en gebruikt ze op een eigen, unieke manier. Verdriet, blijdschap, woede of verwondering, de stem vertolkt al onze menselijke emoties en als er samen gezongen wordt, is de samenhorigheid totaal.

Tijdens deze avond is de stem de verbindende factor tussen alle stijlen die op de Kunsthumaniora van Brussel gedoceerd worden: klassiek, musical, pop & jazz. Ondersteund door docenten en begeleiders brengen de leerlingen hun eigen geluid, stijl en persoonlijkheid in de muziek waarin ze zich helemaal thuis voelen. Een solo stuk of samen met anderen, a-capella of begeleid door piano. Alles kan deze avond, zolang het maar virtuoos vocaal is! Puur genieten!

Vocaal Ensemble – Kunsthumaniora Brussel

Het Vocaal Ensemble van de Kunsthumaniora Brussel (GO) is een gemengd koor bestaande uit een 20-tal studenten uit de disciplines muziek en musical, gedirigeerd door David De Geest en begeleid door Roel Peeters. De koortraditie loopt als één rode draad doorheen het curriculum van de student. Door de vernieuwende explosieve groei van de school worden voor dit ensemble zangers geselecteerd die het beste van zichzelf geven door hun overtuiging dat kwaliteit primeert. Dit alles is mogelijk dankzij het jeugdig enthousiasme van deze leerlingen en vooral het intens genieten van het samen zingen. Gedurende elk schooljaar luistert het Vocaal Ensemble feestelijke gebeurtenissen op georganiseerd door de top van het GO; deze vinden geregeld plaats in o.a. de gebouwen van Tour & Taxis, of in het Vlaams Parlement. Vandaag brengt het Vocaal Ensemble enkele klassieke nummers die ons in een intieme unieke sfeer brengen.

David De Geest, dirigent

David De Geest is Meester/Master in de Muziek en studeerde in 2007 met grote onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium Gent in de opleiding Muziektheorie/Schriftuur en directie. Hij is docent Koor aan het Kon. Conservatorium Brussel en aan de Kunsthumaniora Brussel. Hij is dirigent van het symfonisch orkest Lumen Symphonicum, gespecialiseerd in klassiek Weens repertoire. David vervolmaakte zich in directie in Duitsland en aan de Universiteit van Oxford. Hij dirigeerde zo’n 300 uitvoeringen in binnen- en buitenland. Hij dirigeerde koren en orkesten uit Oxford, Dresden, Bulgarije, Milaan, Mexico en Japan en trad op in het Vaticaan, Lissabon, Tokio en Seoul. Hij realiseerde cd’s met koor-/orkestwerk van o.a. Händel, Vivaldi, Mozart en Haydn. Voor europalia.china trad hij op in BOZAR en hij dirigeerde meermaals voor de Koninklijke Familie van België. Met zijn Cinematic Art Choir werkte David in 2016 en 2017 samen met Hans Zimmer en James Newton Howard, dit voor live concerten in o.a. de Elisabethzaal Antwerpen, Salle Pleyel Parijs en Concertgebouw Amsterdam.

Roel Peeters, piano

Roel Peeters studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en behaalde het diploma van Meester in de Muziek – optie Muziektheorie (2006) en optie Muziekschriftuur (2008). Roel is fulltime werkzaam aan Kunsthumaniora Brussel als leerkracht Algemene Muziekleer, Muziektheorie, Koor en Close Harmony. Tevens is hij ook coördinator van het 7de jaar Musical (voorbereidend jaar). Sinds 2012 is Roel ook verbonden aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel als docent AMV. Naast het lesgeven is Roel een veelgevraagd allround muzikant. Sinds zijn twaalfde is hij organist in de kerken te Lennik. Als pianist en toetsenist deelde hij met menig Vlaamse artiest het podium.

Zang pop & jazz

De 4 laatstejaarsstudenten, Lisa, Eline, Adinda en Arunee hebben een stuk gekozen dat perfect bij hen past. Met voldoende uitdaging, maar tegelijk heel eigen en vertrouwd. Soms een duet, dan weer geflankeerd door enkele medestudenten of solo, helemaal op eigen kracht. Ze worden begeleid door Pierre Anckaert op piano en gitaar.

Helena Fontyn, zangdocent

Haar passie voor muziek en zingen werd al duidelijk in haar zeer prille jeugdjaren, zingend en dansend op de salontafel. In 1999 rondde ze haar studies Jazz en Lichte Muziek af aan het conservatorium van Antwerpen. De voorbij 25 jaar zong ze in binnen- en buitenland, op podia en in studio’s samen met nationale en internationale artiesten waaronder Marco Borsato, Scorpions, Natalia, Admiral Freebee, Barbara Dex, Lionel Richie, Anastacia, Michael McDonald en Nile Rogers. Haar stem is ook te horen in tal van reclamespots en radio-jingles. Haar grote liefde voor jazz is nooit ver weg in haar eigen projecten. ‘Songs in the Key of life’ is een ode aan de wondermooie muziek van Stevie Wonder en ‘The Joy of Jazz’ een terugblik op 100 jaar jazz! Deze avond horen jullie een aantal songs uit deze twee voorstellingen en de studenten pop-jazz zullen niet ontbreken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

DATUM: donderdag 15 november 2018 om 20:00
LOCATIE: G.C. De Markten (Spiegelzaal) – Oude Graanmarkt 5 te 1000 Brussel
TICKETS: 14.00 € / +65 & -26: 10,00 € / Studenten Kunsthumaniora Brussel en Koninklijk Conservatorium Brussel: 7.00 €
INFO EN RESERVATIE: Brosella: 02 474 06 41 info@brosella.be (info) res@brosella.be (reservatie)