Kristal Klaar Piano

header-image

Kristal Klaar Piano

Voor het eerste Kristal Klaar concert van 2018 zal David Thomaere samen met enkele leerlingen optreden in het gezelschap van bassist Felix Zurstrassen en drummer Antoine Pierre . David vormt samen met deze 2 kleppers een Trio dat in 2016 met een eerste cd aankwam, getiteld ‘Crossing Lines’. Ze spelen een mengeling van energetische jazz, melancholische popmuziek en een vleugje elektronica.

In het eerste deel zullen we nieuwe pianisten-in-wording Tristan Tarras, Myrte Winkels en Milan Robberechts aan het werk zien. Ze studeren dit jaar alle drie af aan de Kunsthumaniora en hebben in hun loopbaan les gekregen bij David. Ook zij zullen worden bijgestaan door Felix en Antoine, wat voor hen alvast een unieke ervaring wordt om met deze professionele ritmesectie op de planken te staan. We horen standards maar ook meer hedendaagse jazz, doorweven met allerlei genres als pop, fusion en wereldmuziek.

David Thomaere

Pianist David Thomaere voelt zich thuis in zowat alle muziekgenres. Of het nu pop, jazz, hip hop of elektronica is, we komen hem overal tegen. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij o.a. Diederik Wissels en Nathalie Loriers, studeerde 2012 af en werd daarbij winnaar van de ‘Toots Thielemans Jazz Award’. Daarnaast volgde hij verschillende masterclasses bij o.a. Kenny Werner, John Tayler en Richie Beirach.
Tegenwoordig vinden we hem terug met zijn eigen trio, waar hij voornamelijk jazz speelt maar waar ook geflirt wordt met klank en elektronica. Ook Delvita is ook een van de jazz-projecten waar hij, in dit geval al meer richting rock, zijn steentje bij draagt. Tegelijkertijd komen we hem tegen in de ‘popwereld’ waar hij gespeeld heeft met allerlei Belgische artiesten als Netsky, Tout Va Bien, Lady Linn, Stan Van Samang, Billie,…

Felix Zurstrassen

Bassist Felix Zurstrassen is alom vertegenwoordigd in de Brusselse Jazz scène, zowel op elektrische als contrabas. We kennen hem o.a. van Antoine Pierre’s band Urbex en van the Conference of the Birds van Fabrizio Cassol. Sinds enkele maanden speelt hij ook met zijn eigen trio, vervolledigd door Antoine Pierre en Nelson Verras.

Antoine Pierre

De naam Antoine Pierre zal u wellicht bekend in de oren klinken. Deze jonge drummer begon bij gitarist Philippe Cathérine, studeerde een jaar aan de New School in New York, stond aan de zijde van talrijke internationale jazz artiesten en kan je momenteel aan het werk zien bij TaxiWars. Met zijn eigen project Urbex heeft hij 2 jaar geleden een CD uitgebracht, gevolgd door een tour in Vlaanderen en Wallonië. Deze artiest zit nog vol bruisende ideeën waar je zeker nog van zal horen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

DATUM: donderdag 1 maart 2018 om 20:00
LOCATIE: G.C. De Markten (Spiegelzaal) – Oude Graanmarkt 5 te 1000 Brussel
TICKETS: 14.00 € / +65 & -26: 10,00 € / Studenten Kunsthumaniora Brussel en Koninklijk Conservatorium Brussel: 7.00 €
INFO EN RESERVATIE: Brosella: 02 474 06 41 info@brosella.be (info) res@brosella.be (reservatie)