artist image
© Aaron Goldberg

Leon Parker & Guests

USA

Jazz

Embodijazz

Met enkele prachtige albums als leider (Above and Below, Awakening en vooral Belief) maar ook als energieke begeleider, heeft Leon Parker een kleine revolutie ontketend in de kunst van de drum- en bodypercussie. Erkend als een van de belangrijke figuren van de jazz, oversteeg hij al snel alle codes van het genre om muziek te maken die zich vrij van elk label nog het best als spiritueel en aanstekelijk laat omschrijven. Legendarisch zijn de concerten die Parker met enkel een paar drumstokken en één cymbaal te lijf ging. Leon Parker is dan ook meer dan een drummer. Hij laat alles om zich heen vibreren en gebruikt zijn stem en lichaam als percussie-instrumenten.

Na vier albums onder eigen naam, waaronder twee bij Columbia, talloze concerten en cd’s als sidekick (Dewey Redman, Jacky Terrason, Brad Mehldau, Jesse Davis, Tom Harrell, etc.) – Parker was bijvoorbeeld de drummer op het legendarische album Choices van zoon Joshua en vader Dewey Redman - en 15 jaar zijn body rhythm techniek verfijnen en onderwijzen brengt Leon Parker met zijn nieuwe project een synthese tussen jazztraditie en bodypercussie.

Embodijazz wordt exclusief gepresenteerd in Brosella en brengt 5 internationale muzikanten samen rond een gloednieuw repertoire.

Leon Parker - percussie
Frédéric Nardin - piano
Yoni Zelnik - contrabas
Agathe Iracema - spoken word
Sophie Alour - sax