artist image
© Maria Jarzyna

gHex Trio

ISR, USA, CAN

Jazz

Pat Metheny’s natuurlijke opvolger

Gilad Hekselman is een Israelisch wonderkind: zijn sublieme controle uit zich in een voorliefde voor dramatische expressie en lyrische composities die bol staan van atmosferische geluidslandschappen en subtiele Afrikaanse invloeden.

Gitarist Gilad Hekselman heeft zijn thuisbasis in New York sinds 2004, waar zijn kristalheldere en passievolle improvisaties de aandacht hebben gekregen van een aantal topspelers in de VS. Regelmatig wordt hij uitgenodigd om op te treden met artiesten als Chris Potter, Esperanza Spalding, John Scofield, Tigran Hamasyan en Avishai Cohen.
Zijn vloeiende vaardigheden bezorgden hem een boel prijzen waaronder de Gibson Montreux International Guitar Competition.

Hij heeft een stapel albums opgenomen die lovende recensies van de pers kregen. Hij heeft zelfs een nummer opgenomen voor Walt Disney Records die werd toegevoegd aan de plaat Everybody Wants To Be a Cat (2011) waar verder bijdragen van topartiesten als Dave Brubeck, Joshua Redman, Diane Reeves, Roy Hargrove, Kurt Rosenwinkel en The Bad Plus opstonden. Met afgewogen virtuositeit schakelt Gilad moeiteloos van een interpretatie van een Beatles melodie naar groovy jazz met eigen lyrische en unieke composities. Dit alles gaat gepaard met messcherpe, melodieuze solo’s.

Sinds kort heeft hij een nieuw trio, dat minstens even veelbelovend oogt als zijn vorige. Zowel contrabassist Rick Rosato als drummer Jonathan Pinson behoren tot de meest gevraagde musici van hun generatie. Rosato speelde onder anderen met pianist Shai Maestro, drummer Billy Hart of saxophonist Mark Turner. Drummer Jonathan Pinson’s dynamische en explosieve percussive sound wordt vergeleken met de jonge Elvin Jones. Het mag dan ook niet verwonderen dat hij al op 23-jarige leeftijd toerde met Herbie Hancock en Wayne Shorter.


Gilad Hekselman - gitaar
Rick Rosato - contrabas
Jonathan Pinson - drums