artist image
©

Dario Napoli Modern Manouche Project

ITA

Jazz

"Wat ik zo leuk vind aan de stijl en scene van de Gipsy jazz, is dat ze eerlijk is”

Hoewel Django Reinhardt zijn belangrijkste inspiratiebron is, verwerkt Dario Napoli in zijn Modern Manouche-project meer hedendaagse invloeden in zijn benadering van gipsy swing, waarbij hij elementen van modernere muziekstijlen zoals bebop, funk en moderne jazz introduceert. Dit alles resulteert in een onvoorspelbaar en uitbundig geluid, dat, geïnspireerd door verschillende muzikale tijdperken, tot een rijke en bruisende ervaring leidt, zonder de muzikale erfenis van Django uit het oog te verliezen. De meeste nummers zijn originele composities met een paar herinterpretaties van jazz- of popklassiekers.

Geen onbekende in enkele van de grootste muzieksteden in Noord-Amerika, maakte gitarist en componist Dario Napoli uit Cortona, Italië, snel naam in de wereld van de gipsy jazzmuziek. Zijn tournee door de Verenigde Staten in 2012 zorgde voor steeds meer fans in steden zoals Austin, Los Angeles en New Orleans. Recent toerde hij in Brazilië en stond hij op verschillende toonaangevende festivals in Italië, waaronder Arezzo Summer Jazz, Trasimeno Blues en Raduno Mediterraneo Petralia, waar hij concerteerde met Stochelo Rosenberg.

Dario kent ook de weg naar de opnamestudio, getuige zijn twee albums met originals. Het eerste, "Gypsy Bop", werd in 2011 gereleased door Drycastle Records. Het tweede, "Make It a Sunny Day", werd in 2013 uitgebracht en omvatte gastoptredens van prestigieuze artiesten zoals Jacopo Martini, Maurizio Geri, Tolga During en Augusto Creni.

Dario Napoli: gitaar
Tommaso Papini: ritme gitaar
Tonino De Sensi: basgitaar