artist image
© Emilien Leonhardt

Minor Sing

FRA

Jazz, Gypsy, Swing

Vrolijke, meeslepende swing met gevoel voor humor.

Als akoestisch Gipsy swing kwartet, mengt Minor Sing eigen werk met vertolkingen van klassiekers van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli. Hoewel ze scrupuleus de meesters respecteren, ontwikkelden zij een eigen identiteit en klankkleurenpalet. De groep, die aanvankelijk met een zangeres startte (vandaar de naam van Minor Sing), groeide in 2014 uit tot een volwaardig instrumentaal kwartet met de komst van Yannick Alcocer (ook gitarist van Les Doigts de l’Homme).

Yannick Alcocer (Santa Cruz de la Sierra, Bolivië) gooide zich met zijn vaders’ gitaar op de Latijns-Amerikaanse muziek. Bij zijn aankomst in Frankrijk ontdekt hij de Westerse muziek, waaronder jazz en soul. Verliefd op de muziek van Django, neemt hij zijn eerste albums in Bretagne op vooraleer zich bij Les Doigts de l’Homme aan te sluiten.
De violist en jazzgitarist Jean Lardanchet, eveneens een fanaat van de muziek van Django en Grappelli, is al zo’n tien jaar actief in de Gipsy jazz scene.
Muzikant en componist Sylvain Pourrat werkt zowel samen met jazzformaties en hedendaagse muziekensembles, als met acteurs (Bastien Brison Trio, Les Amandises, Trio Kodama).
Laurent Vincenza, die de muziek van Django op zijn twaalfde ontdekte dankzij een oude LP uit zijn vader’s collectie, verdeelt vandaag zijn tijd tussen het concerteren met Minor Sing en het doceren van de gitaar aan het conservatorium van Limonest.
Samen brengen ze een vrolijke, meeslepende swing. Hun samenhorigheid en humor op het podium dragen bij aan hun succes en weten een steeds groter publiek aan te trekken.

Laurent Vincenza: gitaar
Yannick Alcocer: gitaar
Jean Lardanchet: viool
Sylvain Pourrat: contrabas