Kristal Klaar Saxofoon


Het tweede concert in de 7de editie van “Kristal Klaar” staat in het teken van de saxofoon en wordt geleid door Wietse Meys. Opnieuw zal jong talent van de Kunsthumaniora de avond luisterrijk inzetten en zullen professionelen het tweede deel voor hun rekening nemen. Samen brengen zij u een programma waarbij u kennis maakt met uiteenlopende rollen die een saxofoon met glans vervult.

Samen met hun leermeesters Wietse Meys en Dieter Limbourg verwent het jong talent u met muziek van Supersax, een ensemble uit de jaren ‘70, opgericht door saxofonist Med Flory en bassist Buddy Clark in hommage aan de legendarische bebop saxofonist Charlie Parker. De muziek en solo’s van Charlie Parker inspireerden tot schitterende arrangementen die met een volledige big band saxofoonsectie uitgevoerd worden.

Na de pauze illustreert het Tutu Puoane sextet de kleuren van de saxofoon in duel met andere instrumenten en last but not least met de menselijke stem.

Niet alleen een must voor wie van saxofoon houdt, deze avond biedt echt voor ieder wat wils.

Jong talent

Seppe De Bleser (altsaxofoon), Creo Cristoria (tenorsaxofoon), Tobias Volckaert (tenorsaxofoon).


Deze gepassioneerde jonge artiesten, die stuk voor stuk gebeten zijn door hun muziek en hun instrument, inspireren met hun selectie uit het oeuvre van Supersax.

Wietse Meys invites Tutu Puoane

Tutu Puoane (zang), Wietse Meys (tenorsaxofoon), Carlo Nardozza (trompet), Ewout Pierreux (piano), Nicolas Thys (basgitaar), Jasper Van Hulten (drums)

Tutu Puoane is één van de tot de verbeelding sprekende stemmen op de hedendaagse internationale muziekscène. Ze werd geboren in Pretoria, Zuid-Afrika in 1979 en studeerde aan het Music College van de Universiteit van Kaapstad, vooraleer te verhuizen naar Europa in 2002. Ze verbleef twee jaar in Nederland, waar ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, en ze vestigde zich definitief in Antwerpen, België in 2004. Gedurende haar eerste tien jaar in België is haar carrière gestaag gegroeid en heeft ze vier albums uitgebracht : ‘Song’ (2007), ‘Quiet Now’ (2010) en ‘Breathe’ (2012) met haar kwartet, en ‘Mama Africa’ (2011) als gastvocaliste en –soliste met het Brussels Jazz Orchestra, één van Europa’s beste bigbands. Zowel ‘Quiet Now’ als ‘Mama Africa’ werden in haar thuisland Zuid-Afrika bekroond met een South African Music Award (SAMA) voor beste Jazz Album (in 2010 en 2011). In maart 2013 is ze uitgenodigd door de Filharmonie om een live-opname te doen samen met Bert Joris, in een cross-over-project tussen jazz en klassieke muziek. Het resultaat daarvan zal worden uitgebracht op het einde van het jaar.


Voor haar recente release ‘iLanga’, besliste ze om haar 10-jarig verblijf in Europa/België te vieren , en ging ze op zoek naar een feestelijke sound. Om die reden voegde ze twee blazers bij haar gewoonlijke kwartetbezetting : Carlo Nardozza op trompet en Wietse Meys op tenorsaxofoon. Op piano en bas zijn er nog steeds Ewout Pierreux en Nicolas Thys, en op drums Jasper Van Hulten, één van haar favorieten uit Nederland. Met deze groep mengt Tutu alle muziek die haar beïnvloed heeft tot haar eigen unieke mix : soulvolle melodieën, mooie harmonie, veel verschillende grooves, opwindende scatsolo’s... elementen van de Amerikaanse, Afrikaanse en Europese muziektradities ontmoeten elkaar in het midden. Het ene moment gebruikt ze haar stem als een instrument in unisono met de blazers, het volgende zingt ze een eerlijk en pakkend verhaal.
Haar prachtige stem, haar intuïtie, haar gevoel voor ritme en frasering maken samen met haar natuurlijke charisma elk concert tot een unieke ervaring. Tutu Puoane laat je lachen, ze ontlokt hier en daar een traan, ze laat je dansen en meezingen – ze ontroert op elke mogelijke manier!
www.tutupuoanemusic.com

PRAKTISCHE INFORMATIE

DATUM: donderdag 26 februari 2015 om 20:00
LOCATIE: G.C. De Markten (Spiegelzaal) - Oude Graanmarkt 5 te 1000 Brussel
TICKETS: 14.00 € / +65 & -26: 10,00 € / Studenten Kunsthumaniora Brussel en Koninklijk Conservatorium Brussel: 7.00 €
INFO EN RESERVATIE: Brosella: 02 474 06 41 info@brosella.be (info) res@brosella.be (reservatie)

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi