Kristal Klaar Piano

Wegens dreigingsniveau 4 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd de Kristal Klaar Piano concertavond, voorzien op donderdag 26 november in GC De Markten, herpland op donderdag 10 maart 2016.Van alle muziekinstrumenten is de piano misschien wel het veelzijdigste. De beroemdste componisten waren bijna allemaal pianisten, waardoor het repertoire voor dit instrument enorm groot, verscheiden en kwaliteitsvol is geworden.

Hiroko Fukushima, Barbara Baltussen en Ilse De Zutter, pianodocenten aan de Kunsthumaniora Brussel, presenteren samen met hun getalenteerde studenten Simon-Pierre Pollin, Séphora Pollin en Yentl Tijssens, een mooie bloemlezing uit dit repertoire. Daarbij beperken ze zich niet tot solo’s. Met ‘Ma Mère L’Oye’ van Maurice Ravel en de ontroerende ‘Fantasie’ van Franz Schubert maken we kennis met enkele pareltjes voor quatre-mains. Dat er achter het klavier zelfs plaats is voor 3 pianisten bewijzen de musici in de ‘Romances voor 6 handen’ van Sergei Rachmaninov.

Eén piano, zes pianisten, twaalf handen en vele bladzijden topmuziek: de garantie op een afwisselende, verrassende concertavond.Hiroko Fukushima, die sinds 2009 pianoles geeft aan de Kunsthumaniora Brussel, studeerde piano aan de Elisabeth University Hiroshima en besliste nadien zich verder te bekwamen aan het Conservatorium van Brussel. Daar behaalde ze de meesterdiploma’s piano en pianoforte in de klassen van Boyan Vodinitcharov en Piet Kuijken. Sinds 2007 is ze pianiste van het ‘Trio Horta’. In die hoedanigheid speelde ze concerten voor Bozar, Flagey, Klarafestival, ‘Concerts de Midi’ te Luik, Academiezaal Sint-Truiden, Palais des beaux-arts de Charleroi,… In 2013 richtte Hiroko Fukushima de concertreeks ‘music@home’ op, een serie kamermuziekconcerten hoofdzakelijk uitgevoerd op historische instrumenten en in juni 2015 richtte ze het ‘Trio Ocells’ op. Met deze combinatie van fluit, cello en piano concerteerde ze afgelopen zomer in Hiroshima.

Ilse De Zutter behaalde haar masterdiploma piano met grote onderscheiding bij Johan Duijck. Daarna vervolmaakte zij zich in Barcelona bij Maria Jesus Crespo. Ze is lerares aan de Kunsthumaniora Brussel en doceert er piano en algemene muziekleer. Ze geeft ook pianoles aan de academie ‘ De Kunstbrug’ in Gentbrugge. Samen met haar studenten speelt ze geregeld huisconcerten. Daarnaast is ze actief als begeleider en stemcoach van verschillende koren en werkt ze samen met de Hogeschool Gent als stempedagoog in de opleidingen voor kleuter- en lager onderwijs.

Barbara Baltussen (°1982) studeerde piano aan de muziekacademie van Sint-Niklaas bij Johan Lybeert en vervolgde haar studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen, in de klas van Levente Kende en Heidi Henderickx. Ze is laureate van verschillende wedstrijden, waaronder Jong Tenuto, Cantabile, Axion Classics, E. Durletwedstrijd,… Barbara is werkzaam als docente in de academie voor Muziek, Woord en Dans van Bornem en in de Kunsthumaniora van Brussel, maar heeft daarnaast nog een zeer actief concertleven als soliste, als kamermuzikante en als begeleidster. Ze heeft een uitgesproken voorliefde voor kamermuziek en is in dit domein vooral actief als pianiste van het trio Khaldei, dat reeds op de grote podia in België stond: Amuz, Bozar, Concertgebouw Brugge, Festival van Vlaanderen e.a. Verder vormt Barbara met haar vader, violist Nico Baltussen, een begeesterend duo.

PRAKTISCHE INFORMATIE

DATUM: donderdag 10 maart 2016 om 20:00
LOCATIE: G.C. De Markten (Spiegelzaal) - Oude Graanmarkt 5 te 1000 Brussel
TICKETS: 14.00 € / +65 & -26: 10,00 € / Studenten Kunsthumaniora Brussel en Koninklijk Conservatorium Brussel: 7.00 €
INFO EN RESERVATIE: Brosella: 02 474 06 41 info@brosella.be (info) res@brosella.be (reservatie)

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi