Kristal Klaar Gitaar

De gitaar, van alle markten thuis.

De gitaar bestaat al sinds ongeveer 1780, maar is blijven evolueren tot 2016 en beyond. Deze avond staat onder de artistieke leiding van Bert Cools die we kennen van onder andere Pudding oO, Hoera., Pomrad, Book of Air, Fabrizio Cassol Birds en natuurlijk ook het 'granvat' platform. Deze fantastische componist-gitarist besloot om voor Kristal Klaar Gitaar alle stijlen van de gitaar aan bod te laten komen.

Jong Talent


We krijgen maar liefst 5 gitaristen die elk hun eigen persoonlijkheid al flink hebben ontwikkeld. De twee gitaar broeders Sebastien Wrincq en Benoit Delvaux spelen een duo setje. Daarna maken we plaats voor 2 jonge top bands die al menig podia onveilig hebben gemaakt: '2 Times Nothing' met gitaristen Arto van Roey en Jorick Hens, saxofonist Maurice de Clerck, bassist Jacob Hus en drummer Jef Cruyssaert en vervolgens de band 'Shpoon' Tom van De voorde op de gitaar, Seppe de Bleser en Creo Cristoria op de saxofoon en Matthijs Vandevelde op de drums. Beide bands spelen hun eigen muziek. Verwacht je aan een flinke portie jazz, hip hop, funk, jazz, fusion, rock en blues. Feest, feest en nog eens feest!

Merope

Bert Cools brengt een heus internationale gezelschap mee genaamd Merope. 5 muzikanten uit 5 verschillende landen: Litouwen, Spanje, Frankrijk, Duitsland, België die een heerlijke mix brengen van songs, groove, wereldmuziek en elektronische soundscapes. Merope laat zich inspireren door verhalen over natuur en dromen, en hun liedjes vertellen over de connectie tussen de mens en de natuur. De band toerde inmiddels meermaals over de wereld rond en hun derde is op komst. Laat u onderdompelen in een stroom van 'good vibes' en een 'werelds klankleurenpallet’.


Indre Jurgeleviciute ( Litouwen/zang, kankles) is een van de weinige Kankles spelers in de wereld die gebruik maakt van het traditionele kankles geluid in verschillende muziekstijlen. Naast Merope speelt Indre in het granvat project Book of Air, maar ook in diverse wereldmuziek formaties: in een duo met kora-speler Solo Cissokho (Senegal), en in MaLituanie met Baba Sissoko (Mali), waar ze met beide internationale faam mee haalt. Ze heeft samengewerkt met Harmen Fraanje (Nederland), Eyvind Kang (USA) en Debashish Bhattacharya (India).

Jean Christophe Bonnafous (Frankrijk/bansuri fluit) is sinds 2008 regelmatig en wereldwijd te zien aan de zijde van Hariprasad Chaurasia evenals met topartiesten als Niti Ranjan Biswas, Gwyneth Wentink en Romina Lischka werkt hij samen. Verder is hij ook een gevraagd solist en speelt hij in prestigieuze zalen zoals onder meer het Concertgebouw van Amsterdam.

Bert Cools ( België/gitaar en effecten) krijgt de Nederlandse Erasmus Jazz Award voor 'Best Musician' (2010) en studeerde cum laude af aan het conservatorium van Rotterdam. Naast het componeren voor diverse projecten speelt Bert Cools over de hele wereld. Dit zowel met zijn eigen bands (Merope, Hoera, Book of Air, Pudding o0, Book of Air, JK de Kamer en Pomrad) als met andere gerenommeerde artiesten (Harmen Fraanje, Fabrizio Cassol, Hein Van de Geyn, Stefan Lievestro, Reggie Washington, Magic Malik, Alex Sipiagin, Stephane Galland, …). We kennen hem ook van het broeiend 'granvat' platform.

Marcelo Windolph (Duitsland-Brazilië/contrabas) behaalde zijn Master in Jazz in Den Haag. Hij is een geboren muzikant met een ware passie voor het leven. Hij speelt op vele verschillende instrumenten uit verschillende culturen en landen zoals bijvoorbeeld Zimbabwe, Ghana en India.

Miguel Hiroshi (Spanje/percussie) is een multi-percussionist gevestigd in Europa. Hij studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam, waar hij ook les gaf. Door de hele wereld rond te reizen specialiseert hij zich in wereldpercussie en beheert hij deze kunst als geen ander.

PRAKTISCHE INFORMATIE

DATUM: donderdag 21 april 2016 om 20:00
LOCATIE: G.C. De Markten (Spiegelzaal) - Oude Graanmarkt 5 te 1000 Brussel
TICKETS: 14.00 € / +65 & -26: 10,00 € / Studenten Kunsthumaniora Brussel en Koninklijk Conservatorium Brussel: 7.00 €
INFO EN RESERVATIE: Brosella: 02 474 06 41 info@brosella.be (info) res@brosella.be (reservatie)

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi