Kristal Klaar: Cello


Het derde concert van de 6e editie van “Kristal Klaar” staat in het teken van de Cello en wordt geleid door Steven Caeyers. De kamermuziek voor strijkers is een wezenlijk onderdeel in het oeuvre van Franz Schubert. Met een vroeg strijkkwartet (D 46), ‘Der Tod und das Mädchen’ (D 810) en het ‘Adagio’ uit het kwintet met twee celli (D 956) horen we drie meesterwerken van Schubert die een mooie weerspiegeling zijn van de romantische kamermuziek uit de eerste helft van de 19e eeuw. De kamermuziek van Schubert, die niet voor uitvoering in concerten, maar voor zijn vriendenkring bedoeld was, bevat romantische elementen, is lyrisch en bezit een gepassioneerde expressie. Als componist van liederen en kamermuziek kan Schubert met betrekking tot dit genre als de belangrijkste meester van de muzikale geschiedenis gezien worden als musicus.

Jong talent

Jef Permentier, cello
Op 14 jarige leeftijd besliste Jef Permentier om zich in te schrijven in Kunsthumaniora Brussel waar hij 4 jaar les kreeg van Steven Caeyers, en waar hij vorig jaar zijn diploma behaalde met aller grootste onderscheiding. In september 2013 slaagde Jef voor het ingangsexamen voor het Franstalige gedeelte van het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij nu zijn cellostudies verder zet bij Marie Halynck.

Stagione strijkkwartet
Nona Verhas, viool; Lucie Vergaerde, viool; Timothy McAllister, altviool & Margot Joubard, cello
Het Stagione strijkkwartet werd opgericht in de schoot van de Kunsthumaniora Brussel. Vier jonge talentrijke musici, die allen studeren in deze school (Sluys, Claes) willen met dit ensemble, samen met hun coach Steven Caeyers, hun affiniteit met de kamermuziek onderstrepen.

Ensor Strijkkwartet

Eric Robberecht, viool; Francis Reusens, viool; Frans Vos, altviool & Steven Caeyers, cello
Het Ensor strijkkwartet werd in 1990 opgericht. De leden hadden toen al een jarenlange samenwerking achter de rug. Na twee jaar intens musiceren nam het strijkkwartet deel aan de ‘Brahms-Masterclasses’ te Antwerpen en werd er opgemerkt door het Melos-strijkkwartet uit Stuttgart. Deze meesters in de kwartetkunst engageerden zich meteen om het kwartet verder te begeleiden in hun carrière. Daarnaast vervolmaakte het Ensor-strijkkwartet zich bij het Cleveland- en Emerson strijkkwartet. De leden van dit strijkkwartet zijn allen docenten aan hogescholen in Vlaanderen en solisten in internationale gezelschappen als ‘De Muntschouwburg’, ‘Le Concert Olympique’ en ‘Anima Eterna’

PRAKTISCHE INFORMATIE

DATUM: donderdag 15 mei 2014 om 20:00
LOCATIE: G.C. De Markten (Spiegelzaal) - Oude Graanmarkt 5 te 1000 Brussel
TICKETS: 14.00 € / +65 & -26: 10,00 € / Studenten Kunsthumaniora Brussel en Koninklijk Conservatorium Brussel: 7.00 €
INFO EN RESERVATIE: Brosella: 02 474 06 41 info@brosella.be (info) res@brosella.be (reservatie)

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi