Gitaar: Philip Bruffaerts

Kristal (gitaar) KlaarBrosella en de Kunsthumaniora van Brussel presenteren dit seizoen de 2e editie van “Kristal Klaar”, drie leerling/leermeester concerten die plaatsvinden in de (kristallen) Spiegelzaal van het Gemeenschapscentrum “De Markten” in Brussel. Het eerste concert, op donderdag 26 november, staat in het teken van de gitaar en wordt geleid door Philip Bruffaerts.

Jong Talent

Een selectie van jonge getalenteerde muzikanten uit de Kunsthumaniora van Brussel openen de tweede editie van Kristal Klaar:

Etienne Willems , een jonge gedreven muzikant voor wie gitaar spelen sinds vele jaren zijn passie en leven is;
Matthias Jacobs , een muzikale duizendpoot die zijn weg zoekt in verschillende genres en bezettingen;
Aitor Reynders , een jonge ambitieuze gitarist die niet bang is van uitdagingen;
Adil Benhsain , een zeer veelzijdige muzikant die zowel de altviool , de gitaar als de oud (Arabische luit) op fantastische wijze bespeelt;
Arne Huysmans , een getalenteerde slagwerker die zowel op drums als op de percussie zijn gading vindt;
Elias Bartholomeus , vooral bekend als geweldig slagwerker, hier echter in actie als contrabassist;
Ilka Bardijn , een jonge gedreven muzikante, die gitaar en dwarsfluit speelt en als zangeres actief is in verschillende genres.

Deze jonge muziekfanaten brengen voor u Spaanse volksmuziek en eigen bewerkingen van Moorse volksmelodieën.

Etienne Willems ,Mattias Jacobs en Aitor Reynders spelen voor u ‘El vito’, ’Un dia de Noviembre’ (L.Brouwer) en ‘Requerdos del Alhambra’ (F.Tarrega).

Adil Benhsain, Elias Bartholomeus, Arne Huysmans en Ilka Bardijn brengen ondermeer ‘Samai Hijaz’ (een eigen compositie van Adil Benhsain), ’Dikrayats’ (M.Qusabji), ’Longa Riabh’ (R.Sumbati) en tenslotte ‘La Tarara’ en ‘Café de chinitas’ van F.G.Lorca.

Pauze

Alma Flamenca

Saidjah Galo (zang)
Ivan Smeulders (accordeon & palmas)
Philip Bruffaerts (gitaar)
Marquito Velez (gitaar)
Emile Verstraeten (viool & palmas)


De danseres Saidjah Galo volgde 'master-classes' in Italië, Spanje en België bij grote namen uit de flamencowereld: Bélen Maya, Javier Barón, Javier Latorre, La Chiqui de Jerez en ook Maribel Ramos “Zambra”. Vervolgens vertrok zij naar Sevilla waar ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco” onder de kundige leiding van Milagros Menjibar, Rafael Campallo, Ursula Lopez, Carmen Ledesma, Yolanda Lorenzo, “La Choni”, Luisa Palicio, El Choro en ook Ely Parillo. Nu treedt ze op met haar eigen groep “La Bailaora y Los Rubios”, samen met Emile Verstraeten en Filip Bruffaerts..

“Alma Flamenca” is haar nieuw flamenco project dat zij samen met een zeer divers collectief van enthousiaste en getalenteerde Belgische artiesten in scene zet.

Ze wordt bijgestaan:

op viool door Emile Verstraeten , die speelde met Koen de Cauter, Björk, Johan Verminnen, Bart Peeters, …,
op de accordeon door Ivan Smeulders , die reeds te zien was met Bart Herman, Dimitri Van Tooren, Günther Neefs, , Fillip Jordens, Oblomow, Kleine blote liedjes, Miel Cools, Bart Peeters, ...
op flamencogitaar door Marquito Velez , die samengewerkt heeft met Christine Desprez, Sepehr Arjomandi, Serge Dacosse, Jose Toral, Sophie Yero, Jose Ligero, Stephane Bracaval, Alain Carre, ...)
en op gitaar door Philip Bruffaerts (bekend van zijn werk met El Ratatouille, Helmut Lotti, Les talons gitans, Garland Jeffreys,…).

Het gezelschap brengt een gevarieerd programma waarin de belangrijkste flamencostijlen aan bod komen: Granaina, Guajiras, Cante, Solea, Tangos, Allegrias, Fin de Fiesta. Met een groot respect voor de traditie worden deze dansen tot leven gebracht.

Deze voorstelling, waarbij de flamencodans centraal staat, ademt zuiderse passie, emotie, kracht en elegantie en wordt ondersteund door een verassende combinatie van instrumenten. Het resultaat bezorgt je niet alleen een zuiders gevoel maar komt ook verassend uit de hoek door de originele combinatie van stijlen en instrumenten.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi