Dwarsfluit: Johan Rycken

Kristal (dwarsfluit) KlaarBrosella en de Kunsthumaniora van Brussel presenteren dit schooljaar de 2e editie van “Kristal Klaar”; drie leerling/leermeester concerten die plaatsvinden in het Gemeenschapscentrum De Markten in Brussel. Het derde concert in deze tweede reeks gaat door op donderdag 29 april om 20.00 uur. De avond staat in het teken van de dwarsfluit en wordt geleid door Johan Rycken.

Jong Talent …

Opnieuw staat een selectie van jonge getalenteerde muzikanten uit de Kunsthumaniora van Brussel garant voor een prachtig concert. Het programma wordt gebracht door Marjoke Swinnen en Heidi Wayenberg die samen een passie voor dwarsfluit delen en niets liever doen dan samen duetten spelen, en Freya Desmet die de hele dag door zingt en regelmatig aan kamermuziek doet. Zij worden voor dit concert bijgestaan door Suzanne Deneve (docent aan de kunsthumaniora) die instaat voor de pianobegeleiding.

Op het programma:

Andante en Rondo van Fr. Doppler: Marjoke Swinnen, Heidi Wayenberg en Suzanne Deneve
Une flute invisible van C. Saint-Saens: Marjoke Swinnen, Freya Desmet en Suzanne Deneve
Divertissement van A. Roy: Marjoke Swinnen en Suzanne Deneve

Leermeesters …

Concert met Johan Rycken (fluit), Sander Geerts (altviool) en Aurélie Guerreiro Viegas (Harp)

Johan Rycken

Op muzikaal-pedagogisch en organisatorisch vlak is Johan Rycken bijzonder actief. Sinds 1993 is hij leraar fluit aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen. Daarnaast geeft hij ook nog les aan de Kunsthumaniora’s van Brussel en Gent. Met zijn rijke ervaring, zijn enthousiasme en gedrevenheid heeft hij tal van cursussen en workshops verzorgd. Johan Rycken is oprichter en intendant van het Orkest der Lage Landen. Het OdLL is in residentie in de Kunsthumaniora van Brussel.

Sander Geerts

In 1999 behaalde Sander Geerts een Eerste Prijs in de ‘Axion Classics’ wedstrijd. In 2003 voerde hij Mozarts Symphonie Concertante uit met het symfonisch orkest van het Conservatorium van Antwerpen. In augustus 2006 behaalde hij een Speciale Prijs op de Lionel Tertis Internationale Altvioolwedstrijd op het Isle of Man (GB), als beste uitvoerder van het opgelegd werk, gecomponeerd voor deze wedstrijd door Dave Matthews. In maart 2008 voerde hij het Andante en Rondo Ungarese van C.M. von Weber uit met het symfonisch orkest van het Conservatorium van Antwerpen. Vanaf september 2008 is hij aangesteld als eerste solist bij de Filharmonie.

Aurélie Guerreiro Viegas

In 2003 studeerde Aurélie af aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen in de klas van Sophie Hallynck en behaalde er onderscheiding zowel voor het diploma Harp als voor de finaliteit Kamermuziek. In 2005 werd haar in hetzelfde Conservatorium het Post Master diploma met grote onderscheiding toegekend. Sinds 2006 is ze de Belgische correspondente voor de ‘World Harp Congress Review’. Aurélie is titularis van de harpklas in het Stedelijke Conservatorium van Mechelen en in de Academie van Sint-Job. Ze gaf ook regelmatig les op muziekkampen (Lemmensinstiuut en Respiro Dell’ Arte). Op het programma: Trio Elegiac van A. Bax Spanish folksong voor altviool en harp van M. de Falla Sonate voor fluit, altviool en harp van Cl. Debussy Pastorale Interlude, tempo di menuetto Finale, allegro moderato ma risoluto

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi