Lynn Cassiers

© Sophie Saporosi © Sophie Saporosi © Lyn Cassiers
09 July 2017
Theatre Stage
//   17:45

Lynn Cassiers
(BE/ES)

CARTE BLANCHE
Lynn Cassiers ( voice, electro), Alexandra Grimal (saxophone), Ananta Roosens (violin, trumpet), Niels Van Heertum (euphonium), Eric Vermeulen (piano), Manolo Cabras (double bass), Marek Patrman (drums).
Lynn Cassiers is reeds 10 jaar actief als zangeres in de jazz- en improvisatiescene in en rond België. In 2006 studeerde de Antwerpse jazzvocaliste af aan het conservatorium van Den Haag. Cassiers voelt zich vooral thuis in de geïmproviseerde muziekscène, waarin ze haar dromerige fluisterstem kan bewerken met elektronica. Naast haar soloproject vol verhalende, sferische, soms zelfs vertederende soundscapes, treedt ze op in heel Europa met groepen als lidlboj, Riccardo Luppi’s Mure Mure, Tape Cuts Tape, The Crappy Mini Band, Wrapped In, Trouvé/Thielemans/ Cassiers, Basic Borg, Magine, MALM en vele andere. Hierdoor deelde ze reeds het podium met artiesten als Marshall Allen, Jack Van Poll, Leon Parker, Alexandra Grimal, Daysuke Takaoka, Jozef Dumoulin, Pierre Perchaud & Nelson Veras.

Lynn Cassiers kreeg van Brosella Folk & Jazz Festival de uitnodiging om dit jaar de Carte Blanche Jazz (9/7) te verzorgen. Ze droomde er al even van om met haar gastmuzikanten te spelen en stelde voor het evenement dit septet Imaginary Band samen. Ze schrijft voor deze formatie een geheel nieuw repertoire, waarbij ze zich laat inspireren door het kleurrijke muzikale improvisatiemilieu waarbij invloeden uit de rock, pop en elektronische muziek nooit ver weg zijn. Twee specifieke elementen worden uitgediept: enerzijds het complexe spel van ritmische en harmonische flexibiliteit binnen gegeven structuren, dat aan de basis ligt van de moderne jazz en anderzijds het universum van pure klanktextuur en –expressie die een grote rol spelen binnen de vrije improvisatie. Het wordt een zoektocht naar de versmelting van verschillende muzikale universums waarin meerdere stemmen met een uitgesproken persoonlijkheid hun plek zoeken in een eclectische wereld van klank. Er zal geëxperimenteerd worden met de stem als klank en de stem als boodschapper met woord. De combinatie van zang, electronics en een akoestisch ensemble zal een uniek resultaat opleveren dat eenieder uit het brede jazzspectrum zal kunnen bekoren.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi